Комитова успокои: Започнатите ремонти ще продължат до тяхното завършване

Цялата порочна практика трябва да бъде променена. настоя регионалният министър

23.07.2021 | 17:15 Редактор: Десислава Атанасова
Комитова успокои: Започнатите ремонти ще продължат до тяхното завършване

"Правим всичко възможно извършените до момента ремонтни дейности по републиканските пътища да бъдат разплатени на строителните фирми", увери категорично министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова.

Днес тя се срещна с представители на местната власт и фирмите, извършващи текущ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа. Повод за срещата бе изпратеното от вече бившият председател на УС на АПИ Апостол Минчев писмо до Областните пътни управления за спиране на ремонтните дейности по места, съобщават от ресорното ведомство.

"Писмото на Минчев няма юридическа стойност и ще бъде отменено веднага след назначаване на ново ръководство на АПИ, което се очаква да стане до един-два дни“, каза министърът.

Тя заяви, че започнатите ремонти ще продължат до тяхното завършване, а плащанията ще се извършват поетапно на траншове. Оказва се, че редица фирми, отговарящи за зимното поддържане на републиканските пътища не са получили парите си от АПИ даже за зимното почистване, оплакаха се строителите.

На срещата стана ясно, че фирми изпълнители са получавали от АПИ задания за изпълнение на дейности със закъснение за по-ранен период.

"Цялата порочна практика, формулирана като текущ ремонт и поддръжка, трябва да бъде променена“ категорична е Комитова.

Според нея под прикритието на формулировката текущ ремонт и поддръжка в редица случаи се извършва ново строителство без съответните за това документи.

"Трябва да се изгражда свързаност между отделните региони, строителството не трябва да спира и не може да се избират територии, в които да се работи по политически линии, убедена съм в това“, подчерта Виолета Комитова и беше категорична, че строителството няма цвят и е на българските граждани.

Снимка: МРРБ

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК