Комитова уволни шефа на АПИ Апостол Минчев, наредил спиране на всички ремонти (ОБНОВЕНА)

Проявил е своеволие да спре всички строителни дейности, заявиха от МРРБ

20.07.2021 | 10:20 Редактор: Тодор Петров

Регионалният министър Виолета Комитова уволни шефа на Пътната агенция 52-а дни , след като го назначи. Причината - Апостол Минчев своеволно спрял всички строителни дейности и пътни ремонти. И така на практика блокирал работата на фирми, кметове и шофьори.

Решението на вече бившия шеф на Пътната агенция Апостол Минчев да спре всички строителни дейности по републиканската пътна мрежа, а техниката да бъде изтеглена до второ нареждане хвърли в смут кметове и строителни фирми. 

"Едно такова писмо е всяло смут в кметове, областни управители, които ни заляха от обаждания, че евентуално спира целия строителен процес, това не е така, държим да го подчертаем и от другата седмица търсим решение на всички проблеми, свързани с текущите ремонти", каза зам.-министърът на регионалното развитие Захари Христов. 

Министърът на регионалното развитие Виолета Комитова видя в действията на Минчев саботаж и своеволие. 

"До 12 часа беше на разговор при мене и не ме уведоми за това свое решение и по-късно на своя глава е взривил цяла България, поради което в 15 часа го уволних", посочи тя. 

През целия ден опитите ни да се свържем с Апостол Минчев се оказаха без резултат. 

В петък министър Комитова ще се срещне с всички засегнати страни.  Същевременно над 60 папки със сигнали бяха подадени до прокуратурата от министрите на финансите и на регионалното развитие заради допълнителни ангажименти по договори, възложени от Пътната агенция.  При бюджет от 382 млн. лв. за тази година -  Агенцията е възложила дейности на стойност близо 3 млрд. лв.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов

Снимка: МРРБ

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Яко уволнения напоследък Сигнализирай за неуместен коментар