Пътните строители излязоха на национален протест, срещат се с Комитова

Те настояват държавата да изплати дължимите суми по вече изпълнени договори за ремонт на пътища

08.10.2021 | 07:01 Редактор: Жаклина Иванова

Трети национален протест на пътните строители се провежда пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Засилено е полицейското присъствие пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

От браншовата камара "Пътища" организираха поредното недоволство заради пренебрегнатите, според тях, напълно законни и действащи договори за текущ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа.

Заетите в бранша настояват държавата да изплати дължимите суми по вече изпълнени договори за ремонт на пътища, както и да бъдат дадени ясни параметри за предстоящата поддръжка на републиканската пътна мрежа за предстоящия зимен сезон.

Два часа след началото на протеста се очаква исканията да бъдат поставени пред министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова в сградата на ведомството.

Регионалният министър уточнява, че на срещата са поканени само собственици на фирми, които ще участват в протеста, организиран от Българската браншова камара "Пътища" на същата дата, а не упълномощени лица или посредници, за да се обсъди създалото се напрежение.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК