Протестиращи: Ивайло Иванов носи отговорност за полицейското насилие

Той трябва да бъде съден, а не назначаван на държавни хранилки", заяви председателят на "Боец" Георги Георгиев

08.10.2021 | 19:46 Редактор: Елеонора Танева

Протест пред Столичната община срещу назначението на бившия главен секретар на МВР Ивайло Иванов за началник на Столичния инспекторат. Демонстрацията беше организирана от гражданско движение "Боец" и подкрепена от "Демократична България". За кратко протестиращите блокираха улица "Московска" пред Общината и призоваха за отстраняването на Иванов, както и за оставката на кмета на София - Йорданка Фандъкова.

Иванов беше уволнен от първия служебен кабинет на Стефан Янев заради скандала с битите от полицаи протестиращи през лятото на миналата година.

"Ивайло Иванов беше главен секретар по време на протестите и полицейското насилие. Той носи пряка отговорност, той трябва да бъде съден, а не да бъде назначаван на държавни хранилки", заяви председателят на "Боец" Георги Георгиев.

"Това е човек, който няма никаква компетентност, свързана с местната власт. Той е изключително компрометиран, в основата на полицейското насилие, който не изрази капка съжаление, че български граждани са бити от полицията", общинският съветник от ДБ Методи Лалов. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК