Общинари от ГЕРБ-СДС: Осъждаме полицейското насилие, но Ивайло Иванов няма общо

Призоваваме да се спрат опитите за демонизиране

07.10.2021 | 14:40 Редактор: Елеонора Танева
Общинари от ГЕРБ-СДС: Осъждаме полицейското насилие, но Ивайло Иванов няма общо

Групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет излезе с позиция в подкрепа на бившия главен секрета на МВР Ивайло Иванов, който беше назначен за директор на Столичния инспекторат.

"Призоваваме да се спрат опитите за демонизиране, нищо, че вече сме в предизборна кампания. Нека да е ясно - ние от ГЕРБ-СДС осъждаме полицейското насилие, намираме за недопустимо това, което видяхме на записите под колоните на Министерския съвет. В същото време не приемаме опитите незаконните действия на няколко полицая, да се приписват на политическия опонент, в този случай ГЕРБ", гласи позицията на на групата общински съветници.

И припомнят, че полицейското насилие е предмет на разследване, има наказани.

"След политическото му уволнение, нито разследващите органи, нито дори парламентарната комисия имаха претенциите да търсят отговорност или някаква съпричастност на Ивайло Иванов към насилието на униформени към задържани", подчертават от групата на ГЕРБ-СДС.

И добавят, че в стремежа градът на бъде подреден, особена роля има Столичният инспекторат.

"Не е учудващо, че за негов директор е потърсен човек със сериозен административен опит и познания в сферата на реда и сигурността", завърша позицията на общинските съветници. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК