Лозан Панов излиза в неплатен отпуск до 22 ноември

Това редуцира временно до 21 членовете на Висшия съдебен съвет

04.10.2021 | 17:30 Редактор: Тодор Петров
Лозан Панов излиза в неплатен отпуск до 22 ноември

От утре до 22 ноември председателят на Върховния касационен съд и кандидат-президент Лозан Панов излиза в неплатен отпуск. По време на кандидат-президентката кампания той ще бъде заместван от зам.-председателя и ръководител на Търговската колегия на ВКС Дария Проданова.

Неплатеният отпуск на Лозан Панов редуцира временно до 21 членовете на Висшия съдебен съвет, а това става в седмицата за първи номинации за един от трите най-влиятелни постове в съдебната система - председател на Върховния касационен съд. 

Мандатът на Панов изтича на 10 февруари догодина, а според вече приетата хронограма изборът на негов наследник ще е на 14 януари.

Номинации за Съдия номер едно мотат да се правят този четвъртък и следващите три на месец октомври. Право да го правят имат трима членове на Съдийската колегия, пленумът на Върховния касационен съд и министърът на правосъдието.

Засега няма индикации ще се възползват ли тези субекти от това свое право, както и ако се възползват, дали ще бъде излъчен кандидат, който може да събере подкрепата на поне 17 от съдебните кадровици, съобщи БНР.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК