Панов избра Мария Касимова за вице, ето кой ги подкрепя

"Изправи се БГ! Ние идваме!" също може да подкрепи съдията за президент

02.10.2021 | 18:35 Редактор: Елеонора Танева

Председателят на ВКС Лозан Панов официално влиза в битката за президентството. Кандидатурата му е издигната от инициативата "Правосъдие за всеки". Те обявиха, че вицепремиер на Лозан Панов ще е писателката и журналистка Мария Касимова. Очаква се двойката Панов-Касимова да бъде подкрепена и от партията "Демократична България".

Малко след 17:00 часа Лозан Панов дойде пред сградата на президентството.

"Ако Кристиян беше тук, би казал "България се събужда бавно, ще се става!" Моята кауза винаги е била независимостта на съдебната система. Отвоюването на институциите. Обръщам се към всички свободни граждани да ме подкрепят, за да бъда следващият президент, който ще подпише или няма да подпише указа за назначаване на председател на ВКС", заяви Панов.

Причината от инициатива "Правосъдие за всеки" да издигнат председателя на Върховния касационен съд за президент, е желанието за поставяне на дневен ред проблемите в правосъдието.

А до Панов застава Мария Касимова - Моасе. Тя ще е кандидат за поста на вицепрезидент. Най-вероятно те ще получат подкрепата на "Демократична България". 

"Идеята той да бъде издигнат като независим кандидат за президент с ИК е по-добрата, тъй като той няма как да бъде просто представител на "Демократична България". Напротив, г-н Панов има много по-голяма база на подкрепа. В понеделник имаме национален съвет на "Зелено движение", партиите от ДБ също имат своите органи, свикани в началото на седмицата, така че тогава ще стане официално ясно за подкрепата", заяви Велислав Величков от инициативата "Правосъдие за всеки". 

Въпреки че от "Изправи се БГ! Ние идваме!" имат представители в инициативния комитет на Румен Радев и Илияна Йотова, адв. Николай Хаджигенов заяви, че харесва кандидатурата на Лозан Панов. 

"За нас това беше изненадата, това е една изключително смислена кандидатура, вероятно ще го обсъдим следващата седмица", каза Хаджигенов.

Панов завършва висшето си образование в Софийския университет, а от 2015 г. е назначен за председател на ВКС.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
идеология
преди 2 години
Напред, към .. Содом и Гомор! Всички на Прайд! няма мъже и жени! Има само ***. Сигнализирай за неуместен коментар