Недоволството в Стара Загора ескалира: Не може да продължава този Ад!

Протестиращите искат камери на всяка критична точка в града и забрана за шофиране на млади шофьори

04.10.2021 | 13:45 Редактор: Георги Донков

Ново гражданско недоволство срещу безотговорното шофиране в Стара Загора. То беше провокирано от тежката катастрофа, при която 18-годишен ученик помете с колата си три момичета до кръгово кръстовище в града.

Тази сутрин протестиращите се събраха пред сградата на КАТ и настояха за взимане на мерки. Спиране на неразумното шофиране в Стара Загора и незабавни мерки за осигуряване безопасността на пешеходците, поискаха десетките граждани. 

"Не може повече да продължава този Ад! От години е. Постоянно си прехвърлят отговорността от една на друга институциите, всеки казва аз какво да направя. Не искаме повече да се дават жертви по пътищата, не искаме повече разплакани майки, не искаме повече, не искаме деца без време на друго място", каза пред камерата на Bulgaria ON AIR една от протестиращите. 

Автомобилът е бил управляван от 18 годишен ученик, взел книжка преди 4 месеца и с няколко нарушения на пътя до момента. След инцидента една от жените е с ампутиран крак. 

"Трябва да има наказание за такива неща", каза бащата на едно от пострадалите момичета.

Поставяне на камери на всички критични точки в града и дори промяна в закона, който да забранява шофирането на млади и неопитни водачи – това поискаха старозагорци. 

"Аз също съм майка, разбирам ги тези хора и не знам с какви очи управниците си заемат постовете. Как може два дни никой нищо да не знае, никой нищо да не казва?", каза друга от недоволните.

На място при протестиращите кметът на Стара Загора увери, че ще бъде направено всичко възможно, за да спрат дрифтовете по улиците.

"Поемам към вас ангажимент, че ние ще поставим изкуствени неравности навсякъде, където има особено струпване на хора, както е булевард Крайречен например. Там трябва всичко от единия до другия край да бъде в гърбици, защото няма друг вариант да спрем джигитите на пътя", обеща пред недоволните градоначалникът Живко Тодоров.

На всички опасни кръстовища в Стара Загора ще бъдат поставени камери, увери още той.

Вижте още в репортажа на Камелия Стоянова и кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 3
Иван
преди 2 години
Няма да се оплаквате ! Това искахте като скачахте по площадите 89-та ! Ето ви капитализъм, това искахте Сигнализирай за неуместен коментар