Ученик е помел трите жени в Стара Загора, има няколко глоби зад гърба си

Според прокуратурата още няма данни, че шофьорът е дрифтирал

03.10.2021 | 18:44 Редактор: Елеонора Танева

След като шофьор помете три жени на кръстовище в Стара Загора, протестиращи нахлуха в Районната прокуратурата с искане за справедливост. Местни жители излязоха на протест срещу войната на пътя и поискаха строго наказание за водача.

"Тук съм, за да подкрепя родителите на момичето, което толкова нелепо пострада при този инцидент. И да протестирам срещу безхаберието на младите и неопитни водачи. Никой не каза кой е, как се казва, дали е нормално?", попита един от протестиращите.

Шофьорът, причинил катастрофата, сам се е обадил на 112 след инцидента. Той е на 18 години и все още е ученик. Книжката си е изкарал през май месец. От тогава досега вече има няколко нарушения, санкциониран е от "Пътна полиция". Срещу него е образувано досъдебно производство. Прокуратурата работи по всички версии за инцидента, включително и за дрифтинг. 

"Ние на този етап доказателства за т.нар. дрифтинг нямаме. Възможно е да е така. Работим и по тази версия", заяви директорът на ОДМВР - Стара Загора Николай Колев.

Напрежението на протеста ескалира. Недоволните нахлуха в прокуратурата. 

Пробите за алкохол и наркотици на ученика са отрицателни. По време на инцидента с него са пътували още двама души - момче и момиче. 

"Шофьорът е тестван веднага на място за употреба на алкохол и за употреба на наркотични вещества. И двата теста са отрицателни", уточни зам.-районният прокурор Стара Загора Адреан Сутров. 

"По настоящем е съгласувано обвинение с наблюдаващия прокурор причиняване на тежка телесна повреда, за което НК предвижда лишаване от свобода от една до шест години и лишаване от право да управлява моторно превозно средство", уточни прокурор Таня Димитрова.

Протестиращите изразиха съмнение, че случаят ще бъде прикрит, защото извършителят е син на известен в града бизнесмен. От прокуратурата и полицията в Стара Загора увериха, че не е правен опит за потулване на случая. До момента са разпитани 10 свидетели на инцидента. Автомобилът е иззет. 

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова и кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 0
malart
преди 2 години
3 години условно и пак зад волана Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 години
Гледайте видозаписа от шофьорския му изпит. Бас хващам че нама такъв. Сигнализирай за неуместен коментар