Проф. Герджиков: Целта ми е да обединя българите, приемам подкрепа от всички партии

Президентът Румен Радев: Борисов се скри под тогата на ректора

01.10.2021 | 13:30 Редактор: Георги Донков

Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков се изправя в битка за президентството с досегашния държавен глава Румен Радев. Все още не е ясно дали професорът ще бъде подкрепен от политическа партия ГЕРБ в битката за "Дондуков" 2. 

"Приех инициативен комитет да издигне моята кандидатура за президент. Смятам, че мога да бъда полезен. Имам качествата да олицетворявам единството на нацията. Работил съм на няколко сложни места. Имам опит да балансирам интересите на различни хора”, каза ректорът на СУ проф. Анастас Герджиков. 

Преди седмица ректорът разбрал, че зад него на вота ще застанат бившите управляващи от ГЕРБ, но очаква подкрепата и на други партии. 

"Разбрах, че политическа партия ГЕРБ е готова да подкрепи тази кандидатура. Ще говоря с десните и дясно-центристките партии. Ще приема подкрепа от всички партии. Моята цел е да обединя българите”, добави още той 

А след като на няколко пъти в последните дни държавният глава Румен Радев призова лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на пряк двубой на изборите, днес беше лаконичен. 

"Преди 5 години Борисов се скри под полата на г-жа Цачева. Сега се крие под тогата на ректора", коментира той. 

След два дни ще бъде учреден и инициативен комитет, който ще издигне официалната номинация на проф. Герджиков за изборите.

Вижте още в репортажа на Петър Антонов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Лили Барута
преди 2 години