Стефан Ангелов, SpotiFinance: Махаме пречките пред хората да инвестират в недвижими имоти

Покупката на имот е сред най-добрите защити срещу инфлацията, посочи той в предаването "Money.bg"

29.09.2021 | 10:26 Редактор: Тодор Петров

В епизод 3 на рубриката "Инвестиции и строителство", част от предаването "Money.bg", говорихме за възможностите за инвестиции в недвижимите имоти, без да е необходимо да разполагате с цялата сума. "Инвестиции и строителство" e специална рубрика за инвестиции от бъдещето и пазара на имоти в различните сегменти: жилища, офиси, търговски и индустриални площи, парцели, хотели и други. 

Факт е, че имотите в България и по света не само не поевтиняха по време на пандемията, но поскъпнаха още повече. Инвестициите в имоти вече е почти невъзможна за повечето хора.

Предприемачът Стефан Ангелов, който е основател на SpotiFinance, предлага възможност за инвестиране в имоти, без да е необходимо да давате цялата сума за покупка.

"Spoti Finance Place е уеб базирана платформа, която свързва хора, които търсят къде да инвестират своите пари, с инициатори, които търсят хора, които да инвестират в техните проекти. Spoti Finance Place е изключително полезен за хората. Даваме възможност на хората да инвестират в сектор с добри перспективи и е сравнително стабилен. Махаме пречките пред хората да инвестират в недвижими имоти", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Ангелов увери, че SpotiFinance избира най-подходящите проекти от гледна точка на възвръщаемост, времетраене и стабилност. Залагат на следния метод - група от хора финансират даден проект с цел да получат добра възвръщаемост. 

"Публикуваме проект, хората преценяват дали е подходящ за тях и могат да направят инвестицията си онлайн. За последните 9 месеца от годината имаме три изцяло финансирани проекта и два отворени в момента за финансиране. Остават още около 30 дни за финансирането им", посочи предприемачът.

Ангелов подчерта, че всички фактори на пазара водят до продължаване на тенденцията за плавно поскъпване на недвижимите имоти. А от SpotiFinance са се фокусирали върху добавянето на стойност на строителните проекти.

Запитан дали покупката на имот е най-добрата защита срещу инфлацията, Стефан Ангелов отговори:

Една от най-добрите е. В началото идеята беше да изберем най-доброто от инвестирането и от недвижимите имоти. Да създадем продукт, който да има по-малък риск, голяма стабилност за хората и висока доходност. За да се защитите от инфлацията, трябва да инвестирате в нещо, което носи доходност поне 9-10% възвръщаемост на годишна база. Този проект, който е отворен в момента, е с фиксирана доходност 16% за 14-месечен период на изпълнение.

От SpotiFinance за момента не разрешават на инвеститори да публикуват свои проекти в тяхната платформа, тъй като искат да докажат на хората, че са отговорен и стабилен партньор.

"Правим пълен мониторинг на всеки проект, ангажираме се, че той ще се изпълни и финансираме до 20% от него. С течение на времето платформата ще се отвори за всякакви проекти. Очакванията ни са до края на годината да увеличим капитала на компанията, с което да набавим нови средства, които ще инвестираме рамо до рамо с нашите клиенти, за да са 100% ангажирани, че тези проекти ще се случат. Рискът в тези проекти е изключително малък", каза още Ангелов.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК