НАП дебне нелоялни търговци на зеленчуци по паркинги и складове

Редовните търговци по тържищата отчитат значителен ръст в оборотите си

28.09.2021 | 10:16 Редактор: Елеонора Танева
НАП дебне нелоялни търговци на зеленчуци по паркинги и складове

Инспекторите на НАП ще контролират и санкционират нелегалната търговия и извън границата на стоковите борси, съвместно с органите на МВР.  

До разширяване на обхвата на проверките се стига, след като част от рисковите търговци са изнесли дейността си в околностите на тържищата. Данъчните вече са проверили над 40 000 превозни средства, обекти на борсите и търговци. 

Преди близо 3 седмици приходната агенция започна денонощни наблюдения в 13-те най-големи борси в страната и следеше за укриване на приходи от продажби.

Веднага след началото на акцията, добросъвестните търговци, които законно отчитат продажбите си, отчетоха значителен ръст в оборотите си. С над 50% нарасна и движението на плодове и зеленчуци с надлежно издадени фактури и транспортни документи. 

"Правим това не само в полза на бюджета, но и за да защитим търговците, които съвестно спазват закона. Ще останем толкова дълго, колкото е необходимо, за да ограничим нелоялната конкуренция", каза заместник-изпълнителният директор на НАП Георги Димов.  

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК