Зов за помощ: Онкоболен младеж от Разград има нужда от спешно лечение в чужбина

29-годишният Стоян Стоянов се бори за живота си в турска болница

26.09.2021 | 13:48 Редактор: Здравко Черкезов

Зов за помощ от Разград. 29-годишният Стоян Стоянов е диагностициран с тежко онкологично заболяване и му е необходимо скъпоструващо лечение в чужбина. Близки и приятели започват дарителска кампания за набиране на средства.

Стоян се бори за живота си в турска болница. С диагноза нехочкинов лимфон лечението на младия мъж е сложно и скъпоструващо. Неговата приятелка Йорданка Йорданова започва кампания за набиране на средства.

"Състоянието му не е много цветущо в момента, защото има страшно много поражения, които са вътре в стомаха, с които се борят хирурзи, хематолози… Имайки предвид всичко през което мина, той смята че ще се оправи, че скоро ще си дойде и единственото, което го тормози – че не може да яде и не е ял вече сигурно два месеца", посочи тя.

Благодарение на дарители вече са събрани над 30 00 евро, но за лечението на Стоян зад граница ще са нужни още много средства – непосилни за семейството и близките му. 

"До момента доста пари събрахме, но се оказа, че ще трябват още много. След като туморът започна да се смалява, трябваше да лежи два месеца, но сега още два ще има, защото не могат да направят окончателната операция", обясни Йорданка.

Близките на Стоян очакват новата оферта от турската болница, но се очаква да са необходими още няколко десетки хиляди евро. 

Сметката за набиране на средства:

IBAN: BG22STSA93000025972899 
BIC: STSABGSF 
ТИТУЛЯР: Теменужка Пенчева Борисова (майка на Стоян)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК