Мачът на Радев не бил авансово спечелен, кандидатът на ГЕРБ-СДС имал реален шанс

Ако има друг президент, той ще стимулира съставянето на правителство, което да реши кризата, убеден е Илия Лазаров

23.09.2021 | 21:33 Редактор: Елеонора Танева

"Името на кандидата за президент на ГЕРБ-СДС ще бъде съобщено в последния момент", заяви главният секретар на СДС Илия Лазаров в студиото на "Денят ON AIR".

"В момента, в който се изкара кандидат и започват репресивни действия. Аз бях привърженик на Петър Стоянов. Той щеше да бъде една полезна кандидатура за България. Но колегите от "Демократична България" нямат желание да подкрепят обединяваща кандидатура. Те вероятно ще издигнат Стефан Тафров", прогнозира Лазаров.

Той е убеден, че трябва да се издигне кандидат, който да обедини дясното.

"Не знам кой ще бъде той, но вероятно ще бъде свестен човек. Трябва да се стигне до втория тур, което е гарантирано. Когато стигнеш на втория тур, тогава се броят гласовете и става ясно кой е за теб и кой - срещу теб. Който и да е кандидатът на ГЕРБ-СДС, той има сериозни шансове да победи Радев. Неговият мач не е авансово спечелен - може да победи, но може и да загуби", убеден е главният секретар на СДС.

Според него от ключово значение за бъдещото управление на държавата е изборът на президент.

"Ако президентските избори бъдат спечелени от Радев, той се стреми към президентска република. Ако има друг президент, той ще стимулира съставянето на правителство, което да реши кризата", категоричен е бившият депутат пред Bulgaria ON AIR.

Той коментира и новия политически проект на Кирил Петков и Асен Василев - определи го като изключително ляв. Прогнозира, че ще вземат гласове от "Демократична България".

"Колкото по-нагоре отиде техният проект, толкова по-надолу ще отиде ДБ. Те се бият за един и същи електорат", заяви Лазаров.

И добави, че е пропилян реалният шанс, който три партии в 46-ото НС са имали за съставяне на правителство. 

Гледайте целия разговор във видеото.

страницата ни във Facebook ТУК