Василев и Петков се радват и на одобрение зад граница - дават заявка за свежест

Разместване на картите и преливане на гласове от партиите на протеста към новата политическа формация

23.09.2021 | 19:05 Редактор: Искра Ангелова

Разместване на картите и преливане на гласове от партиите на протеста към новата политическа формация. Това са очакванията на анализаторите за предсрочните избори и появата на формацията на Кирил Петков и Асен Василев.

Политическото тесте с карти се разбърква, а ръката на новия политически проект печели гласове от почти всички парламентарни формации. Ударната подкрепа за формацията на Кирил Петков и Асен Василев не е изненадваща, посочват експертите.

"Формата е позитивна, формата отговаря на граждани, които са гласували за "Демократична България", каза политологът Антоанета Христова.

"Според мен те ще се опитат точно тази ниша да запълнят - социалдемократическата. Това е третият или четвъртият политически субект в нашия живот след 2001 година, който дава заявка за свежест", коментира д-р Теодора Йовчева.

Възпитаниците на "Харвард" се радват и на одобрение зад граница, допълват анализаторите. Не е изненадваща, но не е и гаранция за успех. Защото невинаги очакването, че народът търси спасител, се оправдава. Това коментира Христофор Караджов – преподавател в Калифорнийския университет.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК