С кои партии започват преговори "Продължаваме промяната" и ще стане ли Петков премиер?

Кирил Петков и Асен Василев започват срещи с избирателите

23.09.2021 | 19:45 Редактор: Искра Ангелова

Другата седмица от коалиция "Продължаваме промяната" започват разговори за споразумение след изборите. Първите партии, които са поканени на разговори, са "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме". А от днес Кирил Петков и Асен Василев започват срещи с избирателите. Първата им спирка беше Пловдив.

Ден, след като подадоха документи за явяване на изборите в ЦИК, пред Bulgaria ON AIR "Продължаваме промяната" направиха и заявка за споразумение с ДБ и ИБГНИ, но след вота. 

"Не само, че има шанс, то е задължително. Няма начин да се достигне до 121 почтени хора без бъдеща коалиция. Ето, например, ние подкрепяме президента Радев. Сигурен съм, че има хора от "Демократична България", които не го подкрепят", заяви Кирил Петков.

Разговори по политики е имало и с БСП. Шансове за срещи с ГЕРБ и ДПС също има, но при строги условия и смяна на ръководните лица. 

"От Бойко Борисов единственото, което бих се радвал да чуя от него, е тези признания на грешките. И да каже "Аз се оттеглям и давам пътя на този и този млади лидер, защото имат тези и тези качества. А за ДПС - първото нещо, което трябва да кажат е: "Нашите партньори от САЩ са оцениили правилно риска и Делян Пеевски е е част от корупционния модел на България", подчерта Петков.

А при избор на мандатоносител от ПП са водили преговори по политики без уговорки за места в листи и финансиране.

"Никога не сме предлагали пари, ще се самофинансираме", категоричен е той.

А на въпрос има ли намерение да стане бъдещият премиер, Петков отговори: "Не можем да говорим за коалиции и да говорим сега кой да е премиер", отсече Кирил Петков.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК