Янев: Икономическите ни показатели са много добри, България се развива чудесно

"Държавата е длъжна да се грижи за бизнеса, така както той трябва да се грижи за нея", посочи служебният премиер

22.09.2021 | 18:04 Редактор: Жаклина Иванова

Премиерът Стефан Янев също се включи в официалното честване на Независимостта във Велико Търново. Той се срещна и с Националното сдружение на общините. Преди началото на срещата Янев коментира актуални политически теми от страната.

Първата е свързана с предстоящите трети предсрочни избори, които са на 14 ноември  и проблемът, свързан с машините за гласуване. Днес от "Сиела Норма" обявиха, че все още те са собственик на машините за гласуване, а не ЦИК. Има опасения как ще се проведе гласуването.

Янев обяви, че проблемът трябва да бъде разрешен от ЦИК. Премиерът заговори и за кризите, пред които сме изправени - здравната, икономическата и тази, свързана с енергията и покачването на тока. Според него са набелязани много мерки, насочени към преодоляването на кризата с електроенергията.

"Бизнесът е свързан с държавата, държавата е свързана с бизнеса. Ние сме взаимосвързана система. Държавата е длъжна да се грижи за бизнеса, така както бизнесът е длъжен да се грижи за държавата си. В този смисъл нашите усилия са насочени и в тази посока - да създадем достатъчно добри условия, така че мерките за здравето, сигурността на хората да са адекватни и да позволяват на бизнеса да работи. Както виждаме, това не е феномен само за България - имаме световно възстановяване. Нашите икономически показатели са много добри, България се развива много добре. Последната криза, за която искам да кажа, е по отношение на овладяване на цените на тока и горивата. Всички тези неща се дължат на комплексни фактори, в частност на световната криза", посочи служебният премиер.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК