Янев: България е свободна и независима, наша отговорност е тя да пребъде

"Призвани сме да гарантираме на българските граждани честни избори", заяви служебният премиер

22.09.2021 | 11:24 Редактор: Тодор Петров
Янев: България е свободна и независима, наша отговорност е тя да пребъде

"Националните усилия за свобода и съединение намират своето естествено продължение именно в този тържествен акт отпреди повече от век, който дава на народа ни самочувствието на равноправна нация. Държавническият усет, умелата дипломация и прозорливостта на предците ни в онзи забележителен момент е знак за историческата зрялост на обществото и способността му три десетилетия след Освобождението неотклонно да държи във фокуса на своята ценностна система българската национална кауза", се казва в обръщението на премиера Стефан Янев в Деня на независимостта на България.

Според служебния министър-председател, без постигнатата преди 113 години Независимост днес страната ни нямаше да има възможност за всестранно самостоятелно развитие. 

"Наш дълг като общество в настоящето е да изпълним по най-добрия начин завета на нашите предци и да осигурим просперитета на България. Тази нелека национална задача днес минава през преодоляването на сериозни кризи, с които продължаваме да се справяме заедно", подчертава Янев.

"В условията на безпрецедентна политическа криза като служебно правителство сме призвани да гарантираме на българските граждани честни и свободни избори. Пандемията продължава да бъде огромно предизвикателство, но съм сигурен, че с общи усилия ще го преодолеем, като имаме отговорно отношение и като се осланяме на постиженията на медицината. Икономическият подем на държавата също продължава да е ежедневно на нашето внимание, така че в диалог с бизнеса и гражданите да работим за благополучието на държавата. Днес България е свободна, независима, демократична държава и отговорност на всички нас е тя да пребъде. Честит празник!", завършва премиерът.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК