Петков и Василев пред Bulgaria ON AIR: Ще бъдем водачи на листите в родните ни места

Не изключваме разговори с ГЕРБ, бихме работили с Мика Зайкова

19.09.2021 | 19:00 Редактор: Тодор Петров

Кирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната". Двамата ще водят разговори за коалиция, но ще се явят самостоятелно на парламентарните избори. Все още не е ясно кой ще бъде мандатоносител.

Двамата ще водят разговори със 7 или 8 партии. Условието им е да не искат пари и място в листите.

Продължението на промяната двамата възпитаници от Харвард виждат в коалиция с всички почтени политически играчи. 

"Силно се надявам тази визия, която е продължение на философията, заложена в актуализацията на бюджета, да бъде подкрепена в бъдеще също от много партии", посочи Асен Василев. 

"Тези разговори няма да се случат в деня след изборите. Тези разговори ще се случат сега. Колкото повече искате да работите с нас, вкарайте почтени хора във вашите листи и ще работим с вас", подчерта Петков. 

Почтеност ще се търси и в хората зад проекта им - са не са участвали в повече от една партия, освен коалицията. Във фигури от други политически формации обаче двамата също виждат съмишленици за проекта си. Като Крум Зарков от БСП и Мика Зайкова от ИТН. 

Дали ще работят с партията на Слави Трифонов - не е ясно. 

"Те извадиха министър-председател като Николай Василев, който има съвсем различна визия затова как трябва да се движи икономиката в страната. Още като бяхме поканени отказахме, защото нашата визия се разминава доста драстично", обясни Василев.

А от плановете си за бъдещето двамата не изключват нито една политическа сила. Дори и тази, която ревизираха. Разговори обаче няма да водят с бившите си колеги. 

"Мисля, че е много важно служебният кабинет да остане неутрален", отбеляза Василев.

Основната цел е спиране на корупцията, привличане на инвестиции, подкрепа за малкия и среден бизнес. Като лидери на проекта – Василев и Петков ще бъдат и водачи на листи за изборите на 14 ноември. Двамата бивши министри отрекоха протекция от Вашингтон и от президента Румен Радев. 

В екипа на Петков и Василев влизат бивши техни заместник-министри и от курсове, които те са преподавали. 

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Асен Петков
преди 2 години
Иде новата вълна на Нероден Петковщините... Един манипулатор със съмнителна "хардвардска почтеност" в съвкупност с друг доказал се сред партньорите си " почтен" съдружник със странна зависимост от един мускулест (също " почтен") държавен служител... Въобще държава на абсурдите, на проект , роден в щаб-квартирата на военни, вземайки за някаква игра на паднали самолетчета и търсене на врага в цехчета на дребни производители. Опомни се народе, аман от въздухари и хардвардски месии ! Сигнализирай за неуместен коментар