Ковид стимул: Русенска фирма дава по 100 лв. бонус на всеки ваксиниран служител

Резултатът - близо 40% имунизиран персонал

16.09.2021 | 18:57 Редактор: Десислава Атанасова

Паричен еднократен бонус за ваксинирани и допълнителни стимули за 100% имунизиран екип дава голяма фирма в Русе.  

100 лв. бонус на ваксиниран служител. Толкова дава русенска компания, в която работят близо 1000 души. А резултатът - близо 40% имунизиран персонал.

"Надяваме се това да им помогне, особено, ако в момента се колебаят. Всъщност ние ще предоставим възможността на служителите да се тестват с количествени тестове за антитела, за да видят каква е тяхната ситуация, дали в момента имат антитела и да решат, дали да се ваксинират", обясни мениджърът на отдел "Човешки ресурси" Мартина Георгиева.

Силвия Терзийска работи в предприятието, казва че финансовият стимул ѝ е помогнал да вземе решение да се ваксинира.     

"Аз смятам, че си струва да се ваксинираш, за да предпазиш на първо място себе си, но и всички около себе си – семейство, колеги, приятели, работя в голям колектив, семейството ми също, възрастни родители, трябва всички да са максимално предпазени", споделя Силвия.

След като си поставя дозата, тя решава да дари сумата.

"Смятам, че повечето хора решават да се ваксинират на база вътрешно усещане, а не такъв стимул, но ако това ще помогне за по-голям брой ваксинирани, ще е добре", смята Терзийска.

Подобен подход е намерил и директорът на комплекс "Албена".  Красимир Станев предлага финансови бонуси на всички служители в комплекса, които се ваксинират.   

"Не крием, че стимулираме материално нашите колеги, които получават втора игла. И това ще го правим, докато финансите ни го позволят", категоричен е Станев.

При някои фирми бонусите стигат до половин заплата, а резултатите вече са на лице.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК