Ваксинирането в метрото - без билет

Продължават усилията на властите за засилване на имунизационния процес

07.09.2021 | 18:56 Редактор: Искра Ангелова

Продължават усилията на властите за засилване на ваксинационния процес. Днес в столицата беше открит още един изнесен пункт.

32-годишният Кристиян беше един от първите, които си поставиха ваксина срещу Ковид-19 в новооткрития пункт в столичното метро. За да отиде, използва обедната си почивка.

"Имам един час почивка и трябва да се ваксинирам сега. Дойдох в обедната си почивка за втора доза. Смятам, че това е нещо нормално, което трябва да се случва, особено за хора, които не са го преболедували. В случая аз съм го преболедувал, но приемам, че е допълнителна защита. И разбира се, ваксинацията за мен е личен избор", сподели Кристиян.

Изнесеният кабинет е с работно време от 13:00 до 19:00 ч. вторник и четвъртък. А в понеделник, сряда и петък ще работят от 08:00 до 14:00 ч.

"Всеки ден ще се правят ваксини през работните дни. Разполагаме с абсолютно всички ваксини, както във всички ваксинационни центрове", сподели директорът на 12 ДКЦ д-р Васил Василев.

Във ваксинационния пункт може да дойде всеки, дори да не пътува с метрото.

"Целим да дадем възможност на хората и в работно време да могат да се ваксинират. Както знаете, голяма част от усилията ни последните месеци бяха насочени към почивните дни", подчерта зам.-кметът на София Дончо Барбалов.

А докато здравните власти се борят с ниските темпове на ваксинация, от парламентарната трибуна бившите управляващи потърсиха отговорност от служебния здравен министър за провалилата се според тях на ваксинационната кампания.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК