Интернет сензацията Мочо: Ученето е основно, TikTok е за свободното време

Според Момчил Петров учебният процес трябва да се адаптира към съвременните предизвикателства

15.09.2021 | 14:08 Редактор: Здравко Черкезов

Учебната година започна, но продължава пазаруването на нужните пособия. Сред тях вече е и оборудване за TikTok, YouTube и социалните мрежи.

Какви съвети даде един от популярните тиктокъри и успяват ли учителите да са в крак с интересите на децата?

През последната година 22-годишният Момчил Петров от Севлиево, с артистичен псевдоним Мочо, стана хит в TikTok и Instagram с имитации на изпълненията на родни и световни певци. 

Младежът е управител на фирма за дърводобив и от тази есен ще следва "Публична администрация" в София, а през свободното си време записва клипчета за социалните мрежи, като най-популярен е в TikTok.

"В момента имам 90 хиляди последователи, скоро ще стигна 100 000", хвали се Мочо. 

Най-масовата възрастова аудитория на Момчил е в диапазона от 10 до 16 години. Пред Bulgaria ON AIR той демонстрира как се прави TikTok клип, като важно условие е да имаш ринг лампа и селфи стик.

Мочо е категоричен обаче, че ученето трябва да бъде основно за подрастващите, а TikTok е за свободното време. 

"Тези видеа, които гледат - те се правят с цел да се видят в интернет, те не са реални! Децата не трябва да ги правят, а просто да се радват и забавляват на тези неща", категоричен е тиктокърът. 

Както Момчил, така и негови връстници и родители смятат, че учителите трябва да адаптират учебния процес към съвременните предизвикателства и дори да са в социалните мрежи. 

"В електронна среда децата много често използваха нови технологии. И затова е наша ролята и на семействата, постоянно да се говори за доброто и злото, което може да се случи", обясни учителят по "Изобразително изкуство" Гергана Пенова.

Тя сподели още, че децата са доста доверчиви и лесно може да попаднат на опасности в социалните мрежи. Това обаче не означава, че родителите трябва да ги ограничават от ползване на социалните мрежи, а да говорят с тях и да ги предпазят от опасностите в интернет.

Вижте повече в репортажа на Димитър Върбанов и Кристиян Минков.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Mocho_fan
преди 2 години