Учители си пожелават присъствена година, родители - маските да не крият усмивките на децата

Близо 59 000 деца прекрачиха училищния праг за първи път

15.09.2021 | 13:33 Редактор: Десислава Атанасова

С много усмивки, надежди и за втори път в условията на Ковид-пандемия - така започна днес новата учебна година. Близо 59 000 деца прекрачиха училищния праг за първи път.

С широки усмивки, трепет в сърцата и готови за новия етап от живота си, близо 59 хиляди първокласници прекрачиха училищния праг. Сред тях е и София, която се вълнува, че ще учи френски език като своите по-големи братя. 

"Искам да имам добри госпожи и да изкарвам добри оценки, вълнувам се, че ще се запозна с нови приятели", сподели ученичката.

Майката на София признава, че френският език е на почит в семейството и се надява децата да продължат учебната година присъствено, за да могат да учат по-ефективно.

"Пожелавам им да вярват в себе си, да имат надежда за по-добро бъдеще на България, любов им пожелавам, да обичат училището, знанието, съучениците си", каза майката на първокласничката. 

Не по-малко вълнуващо е началото на учебната година и за учителите на първокласниците.

"Аз си пожелавам една здрава и присъствена учебна година. Надявам се да не учим онлайн, но и затова сме подготвени", каза г-жа Манчева от 119 СУ ”Академик Михаил Арнаудов”

Родителите се надяват, въпреки сложната ситуация сега, децата им да израснат в свят без ограничения, а маските да не крият дълго време усмивките на децата им.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Снимка Димитър Кьосемариев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК