Крум Дончев: Нож в гърба на БСП е, ако Радев подкрепи проект на Василев и Петков

"Няма вариант БСП да не подкрепи Радев", категоричен е "червеният" депутат

14.09.2021 | 21:45 Редактор: Десислава Атанасова

Краят на неуспешния парламент. Какво свършиха депутатите за 52 дни?

В последните два парламента ситуацията е "ние много искахме да го направим, но те не ни дадоха". Ние трябва да разберем, че дневният ред на обществото и нуждите на хората са различни от това да гледаме театър всеки ден. Това заяви в "Денят ON AIR" депутатът от БСП Крум Дончев.

"Минахме през две кампании, показаха се платформи, но не видяхме реализация. Трябва да се приключи с участието на политици в телевизионни предавания и създаването на PR комисии. Това, към което трябва да пристъпим, е към реализацията на политики и идеи. Гражданите са свидетели какво се случва. Инфлационните процеси, които минаха и ще продължат, са много големи", допълни още социалистът.

Той изрази неодобрението си към намаляването на бюджетния дефицит по време на криза.

"Как може в ситуация на криза да искаш намаление на бюджетен дефицит - коя нормална държава го прави?! Тук оправданието остава в закона, това е едно подаване на топката. Ние не успяхме да реализираме нашия проектозакон за преизчисляване на пенсиите, но предизвикахме нещо много по-голямо - и тук БСП е големият печеливш - от 2016 година поставихме на масата преизчисляване на пенсиите и повишаване на доходите на пенсионерите, сега успяхме в тази трудна ситуация", коментира Дончев.

Социалистът посочи, че от партията нямат никакви опасения от новия проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев.

"БСП не се притеснява от този проект. Ние говорим за идеология, ценности и идеали, и днес чухме от президента Радев, че подкрепя ценности, равенство, солидарност, насочени именно към социалистите. Тук хипотезите са само две, няма повече. Едната е, ако той не е уведомен от неговите министри -  това е нож в гърба му. Ако подкрепи този проект, е нож в гърба на социалистите, но да не забравяме, че социалистите го направиха президент", подчерта той.

Дончев отрече да готвят друг вариант за кандидат-президент.

"Нашите хора вярват, че той ще остане лоялен към нас. Няма вариант БСП да не подкрепи Радев", категоричен е червеният депутат. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК