Радев увери: Без промяна в политиката на новото служебно правителство

Ще продължи да работи за оздравяване на държавността, подчерта президентът

14.09.2021 | 11:15 Редактор: Тодор Петров

Президентът Румен Радев заяви, че няма да има промяна в политиката на новото служебно правителство и укрепването на държавността остава основен приоритет. Държавният глава говори пред журналисти по време на тържествата по случай професионалния празник на пожарникарите.

Радев ще представи в четвъртък състава на новия кабинет, но отказа да коментира дали ще има изцяло нов такъв или ще се правят козметични промени в настоящия.

"Бъдещото служебно правителство ще продължи да работи за оздравяване на държавността, за възвръщане на доверието в институциите. Надявам се, че това, което постигна сегашното служебно правителство и това, което ще направи следващото, да бъде поето от един редовен кабинет", коментира той.

Запитан кога ще бъде издигната кандидатурата му за изборите за президент, Радев отговори, че това ще стане съгласно издадената вече хронограма от Централната избирателна комисия.

"Ще продължавам да подкрепям ценностите, а не партии. Ще продължавам да подкрепям ценностите, които изповядват хиляди български социалисти - свобода, солидарност, справедливост", каза още президентът в отговор на въпрос за подкрепата на БСП.

Вижте коментара на вътрешния министър Бойко Рашков:

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


1
0 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 2 години
Дано скоро не е президент Сигнализирай за неуместен коментар