Алибегов: Няма да спазваме мерките, ще протестираме всеки ден във всеки град

"Или се затваря всичко за кратко време, или не се затваря нищо", каза той

08.09.2021 | 15:52 Редактор: Жаклина Иванова

Браншовите организации, засегнати от Ковид мерките, излязоха пред Народно събрание на протест. Булевард "Цар Освободител" е блокиран. Протестиращите се обявяват против Ковид ограниченията и настояват за икономическа и финансова помощ за засегнатите от пандемията.

"Днес отново се изрекоха много лъжи в ефир. Съжаляваме за изказването на г-н Гълъб Донев, който обясни, че има някакви мерки, че 60/40 остава в същия вариант. Този вариант въобще не е използваем за нашия бранш и те много добре го знаят това. Министър Петков се обяви, че застава зад бранша, а последните месеци не направи нищо. А какво е казал здравният министър няма да коментирам. Човек, който 2020 г. казваше, че няма Ковид-19, сега се опитва да налага мерки. Ние няма да спазваме мерки, ще има гражданско неподчинение до момента, в който не бъдат изготвени социално-икономически мерки, за да сме сигурни, че този път няма да останем на улицата", посочи председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

"Тези мерки трябва да бъдат изготвени с браншовите организации. Докато това не се случи, ние няма да спазваме нищо. От днес ще протестираме всеки ден във всеки град, докато това безумие не спре. Тази мярка за затваряне на заведения не води до абсолютно нищо. Или се затваря всичко за кратко време, или не се затваря нищо. Измислени мерки не спазваме", добави Алибегов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК