Рестораньорите излизат на национален протест, такситата ще ги подкрепят

Собствениците на заведения са категорични, че няма да затворят в 23:00 часа

07.09.2021 | 17:41 Редактор: Искра Ангелова

Влязоха в сила новите по-строги Ковид ограничения, а с тях започват и протестите на засегнатите бизнеси. Днес на няколко места в страната, сред които Русе, Добрич, Хасково и Варна, на протести излязоха ресторантьори. 

Собствениците на заведения са категорични, че няма да затворят в 23:00 часа, както гласи заповедта на здравния министър, а дискотеките ще отворят, въпреки забраната. 

За утре е насрочен и национален протест, който ще бъде подкрепен от транспортния и таксиметровия бранш и Асоциацията за здраве и фитнес. 

За 28 септември се готви национален протест на транспортния бранш.

"Ние никога не сме били затворен бизнес по смисъла на наредбите и заповедите на министъра, вследствие на което не сме получавали финансиране. Сега това нещо трябва да бъде променено. Знаете, спряха мярката "80/20", която беше много работеща и от която големите фирми се възползваха", обяви председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.

"След протеста утре започваме ефективни стачни действия в цялата страна и ще подкрепим масово колегите на 28 септември, защото имаме много силни структури във всеки град. Ще блокираме цялата страна, докато не бъдем чути", заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК