СЗО коментира по любопитен начин ваксинационната кампания на България

Ускоряваме имунизационното покритие в страната

02.09.2021 | 16:54 Редактор: Тодор Петров
СЗО коментира по любопитен начин ваксинационната кампания на България

"Решенията за промяна във ваксинационната кампания в България се основават на качествени данни. Това се случи след промяна в прилаганата имунизационна политика", заяви директорът на регионалния офис на СЗО за Европа Ханс Клуге. 

Това стана при откриването на работна видеоконферентна среща за оптимизиране на ваксинационната кампания срещу Ковид-19, инициирана от Министерството на здравеопазването на България.

"38% от населението не иска да се ваксинира, според съвместно социологическо проучване, проведено в края на 2020 г. от МЗ и СЗО", каза зам.-министърът на здравеопазването д-р Тома Томов.

Той благодари за усилията в подпомагането на здравните власти у нас и представи визията на министерството за ускоряване на имунизационното покритие срещу Ковид-19. Заместник-министърът каза още, че се прави всичко необходимо за промяна на натрупания скептицизъм в общественото по отношение на Ковид и ваксините.

"Правителството си е поставило високи цели и изпълнява всичките си ангажименти в борбата с Ковид-19. Основното ни средство за справяне с коронавирусната инфекция е имунизацията", заяви заместник министър-председателят по управление на европейските фондове Атанас Пеканов, съобщиха от МЗ.

"Сътрудничеството остава единственият ни правилен път в битката с пандемията. Докато всички не са в безопасност, никой не е в безопасност", категоричен бе заместник-министър Томов.

Работата за повишаване на ваксиналното покритие в България срещу коронавируса да продължи на оперативно ниво и в още по-тясно сътрудничество, се обединиха участниците в срещата.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
владимир
преди 2 години
Единственото което се е увеличило е търговията със сертификати хахахахаха Сигнализирай за неуместен коментар
1
8 rate up comment rate down comment 0
Ава
преди 2 години
Не 38%, а 95% не искат да се самоубиват!!! Сигнализирай за неуместен коментар