Проф. Витанов: В София си играят на руска рулетка - крият, че са болни

Болниците ще продължат да се пълнят бързо, прогнозира математикът

31.08.2021 | 14:54 Редактор: Елеонора Танева
Проф. Витанов: В София си играят на руска рулетка - крият, че са болни

Данните за заболелите от Ковид-19 вероятно са доста по-различни от официалната статистика. Проф. Николай Витанов предупреди за много случаи на Ковид-19, които остават нерегистрирани.

Той подчерта в профила си във Facebook, че по официални данни София-град временно е слязла от ниво 3 на ниво 2.

"Отдавна ви пиша, че доста хора си играят на руска рулетка със заразата, нали така. Какво е това - вълната се надига, броят на случаите расте, а най-големият ви град, дето трябва да е най-засегнат, драпа да излезе от червената зона в посока жълтата. Тук има нещо, което не е наред. И то е, че много от случаите не стигат до регистрация. Човекът си се заразява и играе на руска рулетка", написа математикът на НОЩ. 

И подчерта, че дори и заразените да го карат леко, лесно предават вируса на околните, които може да нямат техния късмет и да стигнат до болница. 

"Но не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле. Някои нямат късмет - при руската рулетка в пистолета има куршум и от време на време той гърми", коментира проф. Витанов. 

И прогнозира, че болниците ще продължат да се пълнят с високо темпо, със значителен брой тежки случаи и със значителен брой починали.  

"Това е положението, няма какво да се лъжем. И тая работа ще избие доста в София-град в следващите дни и седмици, защото играта на руска рулетка там е доста силна", подчерта проф. Витанов. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК