"Демократична България" отказа разговори с БСП, третият мандат бил обречен

46-ото НС може да актуализира бюджета и да закрие спецсъда, убеден е Христо Иванов

31.08.2021 | 09:44 Редактор: Елеонора Танева

"Демократична България" няма да участва в насрочената за днес среща с "БСП за България" за евентуална подкрепа на правителство с третия мандат. 

"Тази среща просто няма предмет, защото при изначалната яснота, че мандат, даден на БСП, е обречен, и при реалността, че мнозинство няма, тази среща се превръща в един предизборен пиар за г-жа Нинова", каза председателят на ПГ на ДБ Христо Иванов.

И подчерта, че в 46-ото Народно събрание трябва да се даде време да бъде приета актуализацията на държавния бюджет. 

"Ние ще настояваме за това, защото гледам, че колегите от "Има такъв народ" тупкат топката с измененията на Закона за съдебната власт. И миналия път така се случи - не им даваха ход по технически причини. Нека сега да опитаме да закрием специализираните съдилища. Технологично може да се случи, ако има политическа воля да си свършим работата", уточни Иванов пред БНР. 

Според него е дошло времето за нова политика - на легитимни коалиции.

"В следващия парламент трябва да има правителство, и то правителство, което може да свърши работата, за която са го избрали хората. Но не казваме на всяка цена. Има разумна цена. Разумната цена е да седнем, всеки трябва да се откаже от претенцията да бъде единствен. От там нататък всичко е въпрос на договаряне от принципна гледна точка", добави Христо Иванов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Петрова
преди 2 години