БСП търси подкрепа за правителство, започнаха срещи за актуализацията на бюджета

"Правим опити за редовен кабинет", посочи председателят на БСП Корнелия Нинова

30.08.2021 | 17:39 Редактор: Жаклина Иванова

БСП продължава да търси подкрепа за редовно правителство. Паралелно с това левицата започна разговори и с представители на бизнеса и синдикатите на тема актуализацията на бюджета.

Четвърти ден, след като шансът за съставяне на редовно правителство е в ръцете на БСП, политическо съгласие липсва. Левицата, освен консултации за работещо правителство, започна и срещи с бизнеса за актуализацията на бюджета.

"Правим опити за разум и за спокойни разговори за редовен кабинет", посочи председателят на БСП Корнелия Нинова.

Първи на масата за разговори седнаха представителите на туристическия бранш и на заведенията. Те изразиха своите притеснения от заложените разчети при актуализацията на бюджета.

"Голямата ни молба и изисквания са свързани с това да не се ограничава работата и да се затварят търговските обекти безпринципно и със заповед от днес за утре", каза председателят на Алианса на туристическата индустрия в България Георги Рачев.

За недостатъчно средства алармираха и синдикатите на МВР.
 
Левицата ще преговаря с останалите политически сили и за намирането на консенсус при разчетите за актуализацията.

"Нямаме никакво намерение да проваляме бюджета или да наддаваме. Това е целта на тези срещи и да помолим колегите от другите групи да не превръщаме актуализацията в надпревара", категорична е Нинова.

БСП обяви, че възнамерява да върне третия мандат в периода 10-15 септември. За кратките срокове при актуализацията на бюджета левицата е готова да работи и извънредно.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК