Дума срещу дума: Каквa е истината за срещата между Кирил Петков и Слави Трифонов?

"Слави Трифонов ме покани в неговия кабинет и каза: Кириле, бих се радвал да си министър", са думите на Кирил Петков

28.08.2021 | 19:00 Редактор: Десислава Атанасова

Дума срещу дума. Версията на Кирил Петков за среща между него и Слави Трифонов се различава от казаното от лидера на първата политическа сила. 
 
"Дойде член на ИТН и каза: "Много харесвам работата Ви като министър. Много харесвам и работата на Асен Василев. Мога ли да Ви направя среща с Тошко Йорданов, защото много бих се радвал да бъдете част от кабинета на ИТН. Слави Трифонов ме покани в неговия кабинет и каза: Кириле, бих се радвал да си министър“ , каза министърът на икономиката.

Държавният глава застана зад думите на служебния министър.

"От тези министри аз съм чул друга история. Но аз не съм разследващ орган. Нямам амбицията да следя кой български гражданин с кого се среща и какво говори", категоричен е президентът Радев. 

Без да е ясно от кого е била поканата, идеята за неофициални срещи за разпределяне на министерски постове беше разкритикувана от БСП.

"Очевидно някой нещо е искал, кой е искал министри, кой е договарял участие в редовен кабинет, къде са се скарали и защо - трябва да обяснят, тъй като хората са с изчерпано търпение, а тези хора ни правят на глупаци",  смята депутатът от БСП Явор Божанков. 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи като губене на време опитът на БСП да направи правителство. 

"Те искат да направят всичко, че Радев да управлява. Това, че не се разбират е лъжа. Искат да актуализират, за да харчат пари", посочи Бойко Борисов. 

Партиите на протеста отговориха на критиките на Трифонов за проваления първи мандат. 

"На калпав сценарист нотите му пречат, общо взето това е ситуацията. Точно ние няма да допуснем друг диктатор", подчерта Николай Хаджигенов. 

От ДБ запазиха мълчание пред камерите, но направиха анализа си в социалните мрежи. Във Facebook депутатът Иво Мирчев написа:

"Вместо реални преговори за коалиционно споразумение, с ясни ангажименти, просто показваш един списък с министри, с който всички трябва да се съгласят, нищо, че имаш само 65 представители в парламента. Не представяш управленска програма, обявените приоритети са миш-маш. Накрая, обаче казваш: Христо Иванов е виновен".

Повече вижте в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарллиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
КАНАДЕЦО ЛЪЖЕ ,БЕ....ННЕ ГО ЛИ УСЕЩАТЕ ПО ЛИГАВАТА И СУЕТНА МУЦКА? Сигнализирай за неуместен коментар
2
4 rate up comment rate down comment 0
стефчо
преди 2 години
Каквито протестърите, такива и партиите им ..... Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
Е
преди 2 години
Ха разбери де, кой е по-голям лъжец, и двамата вече са се доказали като такива ! Сигнализирай за неуместен коментар