Координирана ли е атаката срещу Кирил Петков за канадското му гражданство?

В понеделник той заяви, че е получил официално потвърждение, че няма канадски паспорт

24.08.2021 | 13:39 Редактор: Искра Ангелова

Разплита ли се казусът с двойното гражданство на министъра на икономиката Кирил Петков? В понеделник той заяви, че е получил официално потвърждение, че няма канадски паспорт. Малко по- късно от ГЕРБ публикуваха снимки от сайта на канадското правителство, където се вижда, че процедурата още не приключила.

Документите, които разпространи министърът на икономиката Кирил Петков за канадското му гражданство, се оказват недостатъчни, за да се сложи точка на казуса. За да може Конституционният съд да се произнесе, е необходимо тези документи да стигнат до българските институции. 

"Ако се установи, че към датата на назначаването се установи, че е имал и друго гражданство, то тогава има решение на КС от миналата година, че само преките последици могат да бъдат обявени за нищожни, но тъй като случая е различен от обикновеното, смятам, че няма да се стигне до разваляне на сделки и за всеки акт на министъра трябва да се води отделен процес", каза доц. Наталия Киселова.

Според нея е възможно атаката срещу Петков да е координирана.

"Може да е заради дейността му като министър, може да е заради евентуални бъдещи политически намерения, които да бъдат парирани в зародиш. Интересите явно са доста големи и явно поради тази причина го и удрят или атакуват в публичното пространство", допълни тя.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК