Кацаров: Няма драма и нужда от нови мерки, пандемията е под контрол

До момента са разкрити 39 Ковид зони към медицински или ДКЦ-та

27.08.2021 | 11:29 Редактор: Тодор Петров
Кацаров: Няма драма и нужда от нови мерки, пандемията е под контрол

Към момента пандемията е под контрол, броят на болните и на заразените не е толкова голям, няма драма в ситуацията и към днешна дата не се налагат нови мерки. Това каза пред журналисти служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров.

Той изчаква доклад от главния държавен здравен инспектор за епидемичната обстановка, като на база на експертния доклад ще вземе решение дали е необходимо да се налагат нови мерки.

"До момента са разкрити 39 Ковид зони към медицински или диагностично-консултативни центрове в страната, по нашите планове и сметки в рамките на седмица-две ще има поне 150 такива, равномерно разпределени географски в страната", каза още министърът.

Те ще са снабдени с необходимата апаратура, за да се направят всички нужни клинични и амбулаторни изследвания на пациентите. Предимството е, че няма да се смесват пациенти, стана ясно от думите му.

Ковид зоните ще помогнат да се намали натискът към болниците, те ще обслужват леки и средно-тежки случаи, предаде БТА.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 0
лечение
преди 2 години
Не знам под какъв контрол е пандемията, но остава открит въпросът със голямата смъртност от КОВИД-19 в нашите болници! Или болните не се лекуват според международните стандарти или има нещо още по-гнило, свързано с пари! Сигнализирай за неуместен коментар