Нинова не иска да е премиер: Трябва да изберем надпартийна фигура

Лидерът на БСП допусна, че е възможно министри от служебния кабинет да бъдат поканени

26.08.2021 | 16:50 Редактор: Здравко Черкезов
Нинова не иска да е премиер: Трябва да изберем надпартийна фигура

Третия мандат за съставяне на правителство президентът Румен Радев ще връчи утре на ПГ "БСП за България". Малко след като това стана известно, лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че ще покани за преговори групите на "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме". 

"Разчитам на тях, на разум, на обективна преценка дали е необходимо в момента редовно правителство. Ако преценят, че не е, тяхно решение е разбира се, но ние сме длъжни да опитаме".

Нинова беше категорична, че тя няма да бъде кандидат за премиер и смята, че за поста не трябва да бъде номиниран нито един от лидерите на партии.

"Моментът е такъв, че ние трябва да отстъпим назад и да изберем надпартийна фигура, консенсусна, уважавана, която да може да проведе тези политики, които ще  заложим, и да изведем общо, заедно България от кризата в следващите месеци".

Корнелия Нинова допусна, че е възможно министри от служебния кабинет да бъдат поканени за участие редовно правителство. Тя изключи ДПС от преговорите за кабинет. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR (архив)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК