Столичната община и СДВР хвърлят всичко, за да се спазват мерките в София

На този етап няма нужда от затягане на мерките в столицата

24.08.2021 | 15:01 Редактор: Елеонора Танева
Столичната община и СДВР хвърлят всичко, за да се спазват мерките в София

Спазването на противоепидемичните мерки и контрола в столицата обсъдиха на среща в Министерството на здравеопазването заместник-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов, кметът на София Йорданка Фандъкова и заместник-директорът на СДВР старши комисар Мариан Билалов. 

Д-р Златанов акцентира върху необходимостта от общи действия между МЗ, СО и СДВР върху превантивната дейност във връзка с пандемията от Ковид-19, за да се запази стопанският и културният живот в столицата, а също така да не се претоварват лечебните заведения и да могат да лекуват пациентите, информираха от МЗ. 

"Много е важно всички да се включим в проверките във връзка с изпълнението на мерките", посочи заместник-министърът на  здравеопазването, като изтъкна, че към момента не е наложително да се налагат по-тежки мерки на територията на Столичната община. 

"Важното е наложените към момента мерки да се спазват, като носене на маски на закрито и в градския транспорт, дезинфекцията и спазването на дистанция също са от особено значение", каза още д-р Александър Златанов.

Кметът на София Йорданка Фандъкова подчерта, че ваксинирането е от първостепенна важност.

Тя поиска СДВР да увеличи екипите към контрольорите от Центъра за градска мобилност. Общинските полицаи в столицата продължават проверките по търговските обекти. Заместник-директорът на СДВР старши комисар Мариан Билалов уточни, че столичната дирекция разполага с резерви, които биха могли да бъдат активирани при усложняване на епидемичната обстановка.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Възмутен!
преди 2 години
Иска ми се да видя поне една проверка за маски в трамвай 7 сутрин между 8.40 и 9.00 ч. между "Пиротска" и последната спирка "Хан Кубрат". Втора седмица едни и същи хора, без маски и говорят през цялото време по телефон на висок глас. Вече им знам всички проблеми! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
biemo
преди 2 години
Никакви мерки! Никакви маски! Сигнализирай за неуместен коментар