Студенти скочиха срещу заповед за ваксинация в МУ-Пловдив, готови са да се отпишат

Те ще посещават занятията, ако са имунизирани, преболедували или представят отрицателен PCR тест

23.08.2021 | 18:42 Редактор: Искра Ангелова

С ваксина, сертификат за преболедувал или отрицателен PCR тест. Така студентите на Медицинския университет в Пловдив ще могат да посещават присъствено занятията през учебната година. Това гласи последната заповед на ректора, издадена на 20 август. 

В точка 3 е описано, че тестът за коронавирус ще се зачита, само ако е направен 72 часа преди влизане на упражненията. Дни след издаването на заповедта, студенти се обявиха против нея. Заговориха и за отписване от висшето учебно заведение. Не застават с лицата си, защото се страхуват че позицията им няма да се хареса на преподавателите. 

За да не се ваксинират - студентите предлагат университетът да ги тества безплатно, тъй като разполага с микробиологична лаборатория. 

От ръководството на университета обясниха, че алтернатива за студентите има - да учат в електронна среда. А заповедта на ректорския съвет е съобразена с епидемичната обстановка в страната и с опасността студентите да заразят пациентите в болниците, където ще са практическите им занятия.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
4 rate up comment rate down comment 3
Трагедия
преди 2 години
Ужасяващото е че някои от тия *** ше получат дипломи и ще се.водят лекари. Жална ви майка ако попаднете на някой от тия... Сигнализирай за неуместен коментар
1
7 rate up comment rate down comment 4
Доктор
преди 2 години
Скандална и дискриминационна заповед с принуда за ваксинация.Трябва да се потърси наказателна отговорност на ректора.Адмирации за студентите, които се противопоставят на това безумие. Сигнализирай за неуместен коментар