Безобразие по пътищата: Не спазват Ковид мерките, а ще спазват пътните правила

Диана Русинова: Държавата отсъства, на политиците не им пука за гражданите

23.08.2021 | 21:31 Редактор: Десислава Атанасова

Защо отново сме на челните места по пътни инциденти?

"Голямото предизвикателство през 2021 г. беше,  ако коронавирусът намалее, да запазим нивата на пътния травматизъм, какъвто беше през 2020 г. Уви, до този момент не се справяме", заяви в "Денят ON AIR" Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики. 

"Изпаднем ли в ситуация на временен кабинет, няма кой да има да поеме отговорността. Някой да поеме ангажимент за пътната безопасност. На морето е безобразие, те не могат да спазят мерки да не се заразят, ще спазват мерки по пътищата", подчерта Русинова. 

И разказа за един случай, докато пътувала по АМ "Тракия"

"Обадих на 122 за един гастарбайтер, който кара агресивно, обадих се 3 или 4 пъти, и познайте дали за 100 км някой му каза нещо. И дойдат ли тук гастарбайтерите, знаят, че могат да си правят всичко. МРРБ прикрива факта, че маркировката трябва да бъде наистина такава, каквато трябва да бъде. Похарчили 50 000 лв. на км, а шефът на АПИ казва: Аз нищо не знам. Ние плащаме много скъпа маркировка, но не се вижда нищо през нощта, некачествена е. Утре може да сме ние, но може да са и техните деца, а декларират там някакви глупости", категорична е тя.

Русинова още веднъж изтъкна, че маркировката е негодна.

"Те ми обясняват, че това не било шумна маркировка, ама като стъпиш на нея и шуми. И проверката казва - ок е. Къде са контролните органи? Скоростта не е единственият проблем, държавата отсъства. Ние даваме предложения, а някои наши колеги само критикуват", каза още тя.

Според нея големият проблем е, че ние нямаме анализ на риска. 

"Хората по Северна България продължават да умират. Общо взето, има желание да се прикриват едни политически кръгове и държавните институции са впрегнати да ги прикриват. Едни хора са откраднали, забогатели са, но хората загиват по пътищата. Предвиждам, че жертвите ще се увеличават, но на българските политици не им пука за гражданите", настоя Диана Русинова.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
manutd
преди 2 години
"Обадих на 122 за един гастарбайтер, който кара агресивно, обадих се 3 или 4 пъти, и познайте дали за 100 км някой му каза нещо. ".... На 122 кой ли пък ти вдигна? Сигнализирай за неуместен коментар