40-годишен бор в столичния кв. "Лозенец" е неправомерно отрязан

Потребител ни информира, че дървото не е било изсъхнало или наклонено

23.08.2021 | 10:40 Редактор: Жаклина Иванова
40-годишен бор в столичния кв.

Сигнал в платформата Helpbook.info за неправомерно отрязано дърво. 40-годишен бор, намиращ се пред блок на ул. "Презвитер Козма" 30, кв. "Лозенец" в София, е отрязан.

Потребителят ни обяснява, че дървото не е изсъхнало или наклонено, както и че е нямало никакъв риск да падне.

"Преди седмица беше отрязан "жив" бор, над 40-годишен, намиращ се пред блока в кв. "Лозенец", ул. "Презвитер Козма" 30, който не беше изсъхнал или наклонен. Нямаше никакъв риск от падане. Без знанието на никого от блока дървото беше отрязано от фирма, на която беше платила комшийка, като не е имала и разрешение от общината. Аз и други хора присъствахме на отрязването. Тъй като не знаех какво се прави в такива случаи, не подадох сигнал. Моля да бъде обследван случаят и да се вземат мерки.

П.С Моля, да ме информирате какво трябва да направя в бъдеще, как да реагирам бързо, за да предотвратя незаконното и безразборно отсичане, тъй като въпросната комшийка има намерения да реже дървета, които счита за ненужни", се посочва в сигнала.

След като потребителят е изпратил сигнал на нашата платформа Helpbook.info, проблемът е отправен и до Столичната община.

Снимка: Helpbook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК