HelpBook: Разрушен тротоар, нарушаване на обществения ред

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата

08.08.2021 | 16:55 Редактор: Анисия Иванова
HelpBook: Разрушен тротоар, нарушаване на обществения ред

Горещото време не спира нашите потребители да подават десетки сигнали в платформата на Helpbook.info.  Ще ви запознаем със сигнал от последната седмица, адресиран до Столична община, относно разрушена тротоарна настилка, неправилно паркиране и непочистен тротоар в район "Красно село":

"Участъкът е около 20 м и плочките са разрушени. Непрекъснато спират коли, които паяците на Градска мобилност някак не виждат, и подминават. В същото време, тази част никога не се мете и наслоената кал с годините вече е за изриване. Тъй като това е тротоар, който огражда зелената площ на блок 209, е редно да бъде включен в плана за метене, тъй като голяма част от към улица "Ладога" е ремонтирана, мете се и на нея е забранено спирането от МПС-та", се посочва в сигнала.

"При всеки дъжд тротоарът става една кална площ, тъй като е разбит от паркиращите на него автомобили. Невъзможно е да преминеш без да се изкаляш. Моля, институциите да предприемете нужните действия за ремонтиране на тези около 20 м, да се поставят колчета, за да не спират автомобили и тази отсечка да бъде включена в плана за метене, и да бъде изрината калта от регулата. Надявам се на бързи действия предвид факта, че първият ми сигнал е от преди повече от година, а досега действия няма, докато на много други места в района, виждам, че се оправят участъци от тротоари и се поставят кашпи, за да се ограничат нарушителите", пише още в сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден, и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност, не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК