Кирил Петков: Станах министър, защото милея за България

"Аз съм българин" е единственото, което мога да кажа, че съм, заяви той

19.08.2021 | 15:27 Редактор: Здравко Черкезов
Кирил Петков: Станах министър, защото милея за България

България ми е в сърцето и съм влязъл в тази роля, защото милея за тази родина. Това каза в Сопот министърът на икономиката Кирил Петков относно гражданството си.

Той благодари на президента Румен Радев за вчерашните реплики по тази тема, предаде БТА. Въпросът беше повдигнат на консултациите с ДПС и Радев каза, че е питал Петков коя е родината му и е получил еднозначен отговор.

"Аз съм българин" е единственото, което мога да кажа, че съм, добави Петков. Министърът се срещна в Сопот с ръководството и синдикатите на ВМЗ, след което пред журналисти обяви, че иска оставките на 4-членния борд на Съвета на директорите на фирмата и на изпълнителния директор на Българската консолидационна компания.

Според него след поисканите оставки още днес след обяд ще се чуят още новини във връзка с неговото гражданство.

Истината е, подчерта той, че аз съм се отказал от канадското си гражданство преди да стана министър и оттук нататък уважавам Конституционния съд - ако от там имат някакви препоръки, ще се съобразя с тях. Но дотогава моята задача е да си вършим работата, заяви Петков.

Според бивши конституционни съдии, цитирани от него, всички актове, издадени от Петков в качеството му на министър, били стабилни. Моята роля е да не губим нито ден, каза той, а темите, повдигнати от опонентите му, определи като "маловажни за държавата".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
4 rate up comment rate down comment 2
Гиневски
преди 2 години
Г-н Петков,нашия народ е известен с мъдростта си и голямата признателност, към кадърните синове и дъщери на България! 99 % от сънародниците ми,искрено те уважат заради високата ти образованост,твоя способност,която е призната и извън пределите на Родината ни! Оня процент до стоте,е изпълнен от най мерзавската прослойка,задръстена със злоба,завист,която понякога е пагубна за самите индивиди! Сигнализирай за неуместен коментар