Скандал при президента: Казусът "Петков" изостри тона, Радев пита Карадайъ коя е родината му

Според Карадайъ лицемерието в политиката е основен инструмент в последните години

18.08.2021 | 16:35 Редактор: Десислава Атанасова

Напускането на КСНС от страна на председателя на ДПС, гражданството на служебния министър Кирил Петков и актуализацията на бюджета станаха причина за реплики между Мустафа Карадайъ и Румен Радев по време на консултациите за съставяне на правителство.

Карадайъ уточни, че е напуснал КСНС, защото на заседанието са обсъждани теми, извън дневния ред, визирайки актуализацията на бюджета. Той припомни, че е попитал министър Кирил Петков за двойното му гражданство, но държавният глава не му е позволил да отговори.

"Относно министър Кирил Петков - не мисля, че е много удачно точно вие да повдигате тази тема. Да си гражданин на България не означава само да имаш паспорт, а да носиш България в цялото си сърце. Когато избухна този скандал веднага се срещах с г-н Петков и го попитах коя е неговата родина-майка. Получих еднозначен отговор – България. Вие, г-н Карадайъ, ще ми кажете ли коя е Вашата родина майка”, попита Радев.

Карадайъ отговори.

"Моята родина е България. Всички тези 51 години, които имам, са абсолютно и категорично доказателство за това. Но освен прародина, ако погледнем и прапрародината ни, защото на базата на исторически факти, тя се оказва да е обща", посочи лидерът на ДПС.

Радев обърна внимание, че е чул друго негово изявление пред чужди власти преди няколко месеца и изрази надежди Карадйъ да е искрен в думите си.

"Това е важно за България, за българските граждани, за българската политическа система", добави той, цитиран от агенция "Фокус". 

Според Карадайъ лицемерието в политиката е основен инструмент в последните години. 

Повече вижте в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
А
преди 2 години
Карадйъ дори не прилича на българска фамилия. Сигнализирай за неуместен коментар