ДБ: Отиваме на избори, ако ИТН запази позицията си! ИБГНИ ще се бори за правителство

Трифонов обяви, че партията му ще бъде конструктивна опозиция на следващото управление

19.08.2021 | 13:45 Редактор: Искра Ангелова

Лидерът на ИТН Слави Трифонов с пост във Facebook обяви, че партията му ще бъде конструктивна опозиция на следващо управление. От "Изправи се БГ! Ние идваме", "Демократична България" и БСП предлагат третият мандат да бъде оформен като експертен кабинет.

"Правим това, което сме казали - предложихме кабинет, не получихме подкрепа, изтеглихме кабинета, ние сме в опозиция, тъй като всички партии казаха, че няма да го подкрепят всичко. Кое не е ясно?", заяви Тошко Йорданов.

А съставянето на редовно правителство изглежда все по-невъзможна мисия. 

"Ако ИТН запазят тази позиция, това означава че отиваме на избори", каза съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

От "Изправи се БГ! Ние идваме" коментираха, че започват разговори с партиите за евентуален трети мандат.

"Правителство с насочен мандат до следващата пролет, тези разговори да се случат публично и ние сме готови да положим усилия да се включат всички формации извън ГЕРБ и ДПС", коментира председателят на партията Мая Манолова.

А актуализацията на бюджета бави стрелките на часовника, отброяващ времето до връчването на втория мандат на ГЕРБ.

"Очакваме президентът да не бърза с връчването на втория мандат, защото процедурата по актуализацията на бюджета върви бавно, важно е за хората да има достатъчно пари", допълни Манолова.

От БСП отново заявиха, че ще се опитат да изпълнят третия мандат, ако президентът го даде на тях. 

А Комисията по бюджет ще започне работа по същество още днес. В зала бяха изслушани двама министри - на енергетиката и на транспорта. Междувременно стана ясно, че министърът на енергетиката не е бил викнат по същество. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Българин от Италия
преди 2 години
След като ИТН атакува министъра на икономиката Кирил Петков за това, че имал двойно гражданство, въпреки че той вече се е отказал от канадското, трябва Станислав Трифонов и глупавите му подчинени да са наясно, че от ДВА милиона българи зад граница тия повече гласове на избори няма да получат. Сигнализирай за неуместен коментар