Васил Гюров спаси от удавяне баща и син, джетове тормозят хората в морето

Вълните повличат двамата навътре в морето на плаж "Корал"

19.08.2021 | 13:32 Редактор: Тодор Петров

Музикантът Васил Гюров спаси баща и дете със сърф на плаж "Корал". В петък 13 баща и син влизат да плуват в бурното море на "Корал" към 20 часа. Вълните ги повличат навътре, чуват се викове за помощ. 

"Успяхме да стигнем до тях навреме с една сърф дъска, да ги закрепим двамата, бяхме трима души. Едвам ги удържахме, защото бяха в полусъзнание", разказа Гюров.

"Влязох с друг сърф, за да донеса въже и за да може хората от брега да издърпат пострадалите, за да може по-бързо да им се окаже помощ. Затова сме оставили на различни места сърфове, за да може да се реагира", сподели сърфистът Никола Манолов.

Освен от малкото спасителни постове, на един от трите еко плажа у нас се оплакват и от опасни джетове, които се движат близо до къпещите се в морето. От "Морска администрация" обещаха повече права на спасителите, така че да могат да съставят актове на нарушителите.

Спасителните постове на "Корал" са два, а трябва да са поне шест, казват спасителите. Заради особения статут на плаж "Корал" като еко плаж, тук няма стопанин и джетове тормозят безнаказано хората на плажа. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК