Румен Христов: Кабинетът, без значение дали ще мине или не, ще бъде преходен

ИТН имаха желанието, като неопетнени, но не става така, трябва диалог, смята депутатът от ГЕРБ-СДС

18.08.2021 | 22:17 Редактор: Десислава Атанасова

След консултациите при Радев - необходима ли е актуализация на бюджета?

Според мен, не, защото се даде едно нормално изпълнение на приходната част и вървим към лек превес на приходите. Мисля, че бяха заложени буфери, но по-скоро виждам нещата като един по-голям комфорт за хората на Радев. Моментът на кризи, не е добър момент за икономии.  Това  заяви в "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ-СДС Румен Христов

"Нека влезе бюджетът в парламента, да го разгледаме и там ще видим кое толкова е належащо. Искаме да видим за какво са предвидени тези средства. Биха могли да бъдат направени промени. Зависи колко дълъг ще е животът на този парламент", смята още той. 

И обясни каква е идеята на  "ГЕРБ- СДС" да върне незабавно мандат.  

"Идеята е да бъдат посочени нашите кандидат-министри и веднага да върнат мандата на президента. От гледна точка на това, да се види потенциалът спрямо това, което са предложили колегите", посочи Христов.

Той даде и отговор на въпроса - необходими ли са в тази криза още 8 самолета F-16?

"Категорично казвам, че боеспособността на българската армия трябва да бъде отстоявана. Друг е въпросът дали в точно този момент. Като цяла това е стъпка в правилна посока",  категоричен е депутатът от ГЕРБ -СДС.

Христов коментира и животът на 46-тото народно събрание.

"Кабинетът, без значение дали ще мине или не, той ще бъде преходен, ще продължи работата на служебния кабинет и ще изведе България през тежката зима. Така нар. техническо правителство в Прехода, не показа кой знае какъв капацитет, бяха едни от най-лошите, всеки се крие зад този програмен кабинет. Няма дълъг хоризонт", отбеляза той. 

Относно евентуалните предсрочни избори, Христов обясни, че изборите са една от чертите на демокрацията.

"Но честото и провеждане им не знам до какво ще доведе. Трудно се намират допирни точки. ИТН имаха желанието, като неопетнени, но не става така, трябва диалог, сами ще им е доста трудно. Опитаха. Те са млада формация и това, което имат като натрупан  опит  другите формации, им липсва, те са по- пламенни, по- динамични. Избирателят ще реши кое е бил прав и кой не", каза още събеседникът на Ганиела Ангелова.

Цената на тока

"България е най-енергоемката е в ЕС. Убива се българската икономика. Тези цени убиха бизнеса, включително моето малко предприятие. Аз съм "за" исканията на бизнеса", подчерта Христов.

Полицейското насилие на протестите

"Аз съм възмутен и това е недопустимо. Протести е имало и ще има. Елементи на сблъсъци е имало и сигурно пак ще има. Грозни са сцени и не трябва да бъдат допускани, но и не трябва р да хвърляме петно върху всички полицаи", категоричен е Румен Христов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК