Нови сигнали за насилие, полицаи извадили лещите от очите на протестиращ

Информацията беше изнесена по време на заседание на временната комисия

18.08.2021 | 19:20 Редактор: Искра Ангелова

Нови сигнали за насилие по време на протестите от миналата година. Информацията беше изнесена по време на заседание на временната комисия.

Агресия от униформени, но без повод и съпротива. Два нови идентични сигнала за полицейско насилие по време на протестите ще проверява сформираната парламентарна комисия. 

"При задържане полицейски служители са му извадили лещите, задържан е", заяви адв. Николай Хаджигенов.

Подобен е случаят и с 18-годишен младеж в нощта на 2 септември.

"Около 10:30 ч. се опитал да премине. Петима жандармеристи са му нанесли удари в гърба и дясното бедро, закопчан е с белезници", допълни той.

А на днешното заседание бяха поканени и прокурори. В отговор от държавното обвинение посочиха, че спецпрокуратурата няма да осигури участие, тъй като разследването не е приключило, а събраната информация е следствена тайна. В противен случай би се допуснало нарушение на Конституцията.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 1
Красимир
преди 2 години
Без връзка с протестите. Бях прибран за справка от улицата в Димитровград от две цивилни ченгета със съмнителни физиономии и съмнителна хигиена (силно намирисващи). Попитах защо, отговориха ,ще разбереш. Не отказах и ги последвах. Въведоха ме в безкрайно мръсен кабинет с изтърбушени и очукани мебели и след като не можаха да ме накарат да пиша под диктовка се опитаха да ме пребъркят, вероятно за да ми подхвърлят упойващи средства или за да откраднат парите ми. Следствието не установи нарушения. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Илиана
преди 2 години
Тук да отговори подкупната прокурорка Трифонова.... Тя също трябва да бъде наказана. Полицаите (не всички) също са с мафията. Предполагам, че им се плаща заплата от мафията. Затова и има бити хора на протестите миналата години. Такива хора не могат да бъдат в полза на никого. Трябва да не упражняват професията полицай. Сигнализирай за неуместен коментар