Кирил Петков: ИТН виждат рейтинга на президента и казват: "Ами ние сме с него"

Имаме енергията да продължаваме да бъдем част от промяната, заяви служебният министър на икономиката

10.08.2021 | 22:47 Редактор: Елеонора Танева
Кирил Петков: ИТН виждат рейтинга на президента и казват:

"Има такъв народ" видяха, че не може да се сформира правителство и единственото, което могат да направят в момента, е да се оттеглят. Подкрепата им за президента е нещо хубаво, защото той определено заслужава. От друга страна те вероятно се готвят за предизборна кампания - виждат рейтинга на президента и казват: "Ами ние сме с него". Така служебният министър на икономиката Кирил Петков коментира горещите политически теми днешния ден. 

Заради предстоящите още два мандата, които Радев трябва да връчи, служебното правителство има още няколко седмици, за да свърши още от заплануваната работа. 

Петков все още не мисли за участие в бъдещ кабинет.

"Но, да, ние искаме под някаква форма да продължим да бъдем най-малкото коректив на това, което се случва. Имаме енергията да продължаваме да бъдем част от промяната. Как това ще се случи - не ни е особено важно като структура. Важното е като краен резултат ние да успеем да бъдем част от него", заяви Кирил Петков и интервю за DW.

Той се надява да продължи да работи с част от своите колеги от служебното правителство.

"Лично аз като "аз" никъде няма да отида. Защото разбрах едно: ако нещо се върши, трябва да се върши отборно. Най-малкото в един по-тесен кръг от хора, които вече сме били част от промяната. С този кръг хора ние бихме действали в синхрон: аз и Асен Василев, Ники Денков... Ето най-малкото трима души, които действат в синхрон и отборно", подчерта служебният министър.

И добави, че абсурдите, с които служебното правителство се сблъсква продължават.

"Ние поискахме оставката на изпълнителния директор на Държавната консолидационна компания, а той ни каза, че ще помисли до утре следобед. Сега, след тази новина, се надяваме, че той ще вземе това решение още днес. За нас в момента е много важно ДКК да влезе под контрол", даде пример министърът на икономиката.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 2 години
1
0 rate up comment rate down comment 3
подмолни
преди 2 години
Този човек е от *** на Костов, затова говори така! Те искат цялата власт! Долу мафиотските партии! Президентска Република! Сигнализирай за неуместен коментар