Нови Ковид мерки? Алибегов бие тревога: Обявиха убийството на туризма! (ОБНОВЕНА)

Заведенията в столицата вероятно ще са с намален капацитет и работно време

10.08.2021 | 12:09 Редактор: Здравко Черкезов
Нови Ковид мерки? Алибегов бие тревога: Обявиха убийството на туризма! (ОБНОВЕНА)

Конфедерацията на българския туристически бизнес (КБТБ) остро възразява срещу обявеното убийство на българския туризъм, заяви ротационният председател Ричард Алибегов. 

Столичната РЗИ обмисля въвеждане на по-строги противоепидемични мерки в София. Очаква се това да стане със заповед на министъра на здравеопазването по-късно днес.

Планира се посетителите във фитнес зали, киносалони, ресторанти, театри и други закрити обществени места да бъдат ограничени до 30% от общия брой места вместо 50%, както е сега. 

Ще се ограничи и работното време от 06:00 до 23:00 ч. на всички барове, кафенета, ресторанти, игрални зали и нощни заведения.

"Популизмът и псевдо борбата с епидемията отново взимат връх! Пак се бием с брашно срещу вятърни мелници. По средата на лятото имитираме мерки, които буквално закриват туристическия сектор", пише Алибегов.

Ето и цялото писмо на КБТБ:

"Популизмът и псевдо борбата с епидемията отново взимат връх! Пак се бием с брашно срещу вятърни мелници. По средата на лятото имитираме мерки, които буквално закриват туристическия сектор. Достойно продължение на политиката на временния здравен министър Стойчо Кацаров. 

Сякаш напук ръководството на служебното здравно министерство се готви да затвори огромна част от българския туризъм и стартира от София чрез подопечното ѝ СРЗИ. За съжаление, намеренията им не са да спрат до тук. 

Отделен въпрос е, че до момента няма и никакви мерки в подкрепа на бизнесите, които държавата смело се готви да затрие. А регионалният принцип на ограничения означава едно - никой да не чака такава. 

Използваме случая да се обърнем към президента Румен Радев, който носи отговорност за действията на назначените от него министри. И в частност за напълно некомпетентния Стойчо Кацаров. 

Уважаеми господин президент, 

Ставате съучастник в убийството на българския туризъм. Това, което се случва е грозно и е лишено от всякаква логика. Това е дискриминация в най-директния ѝ вид. Това е геноцид не само над работодателите и трудещите се в българския туристически сектор, но и срещу всички млади българи. 

Настояваме възможно най-бързо да отстраните от поста министър Стойчо Кацаров, защото той използва всяка останала му в министерството минута за разправа с българския малък и среден бизнес. 

Многократно предоставяхме на обществото конкретни доводи, защо не бива да се ограничава работата на заведенията и туристическите обекти и как от тази популистка мярка няма никакъв смисъл. На хората облечени във власт обаче, изобщо не им пука, защото работят на държавна заплата и опитват да прикрият некомпетентността си и тоталния провал на ваксинационния процес чрез разправа с бизнеса.  

В заключение призоваваме: Преустановете геноцида над българския туризъм! 

И понеже вече не вярваме, че ще ни послушате, ние сме готови да защитим правата си с всички възможни средства! Мирни и не чак толкова мирни…"

Снимка: БГНЕС, архив

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК