Петър Илиев: Прави се опит за медийното ми тричане, преди да се кача на ринга

Той заяви, че не познава Делян Пеевски и не членува в масонска ложа

09.08.2021 | 13:33 Редактор: Елеонора Танева

Петър Илев за първи път коментира скандалите, в които беше замесено името му, след номинирането му за вицепремиер и министър на вътрешните работи в проектокабинета на "Има такъв народ".

Според Петър Илиев организираната атака срещу него започва в момента, когато "Има такъв народ" трябва да получи проучвателния мандат. Тогава името му се спрягаше като най-вероятния избор за министър-председател от ИТН.

"Никога центровете на задкулисието не и техните прислужни медии не са били толкова координирани, толкова заедно насочени. Прави се опит за медийното ми тричане, преди да се кача на ринга. Голям страх тресе кочината на задкулисието", заяви Петър Илиев.

В първия вариант за кабинет, излъчен от партията на Слави Трифонов, Петър Илиев трябваше да оглави правосъдното министерство. Във второто предложение е кандидат за силов вицепремиер и министър на вътрешните работи. Поканите и в двата случая получил лично от Слави Трифонов. 

"Лидерът на партията ми е предложил това в качеството си на представляващ мандатоносителя. Аз имам не само поддръжката на Слави Трифонов, аз имам пълната му подкрепа и неговата мъжка дума", уточни номинираният за вътрешен министър. 

И докато в партията на Трифонов разчитат на Петър Илиев, от "Изправи се, БГ! Ние идваме" и от "Демократична България" изразиха резерви към кандидатурата му. 

"Това да коментирам защитници на "Мултигруп" от едно време или защитници на приятелки на избягали подсъдими в чужбина, е тема, по която по-добре да питате тях, не мен", отсече Илиев.

Той заяви още, че не познава Делян Пеевски и не членува в масонска ложа.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК