ДБ няма единно решение за бъдещия кабинет, партията на Манолова - обнадеждена

От ИТН все още не са обявили министрите, които предлагат да влязат в управлението

31.07.2021 | 13:33 Редактор: Искра Ангелова

Коментарите след връчването на мандата за съставяне на кабинет продължават. От "Има такъв народ" все още не са обявили министрите, които предлагат да влязат в управлението.

От "Демократична България" все още нямат единно решение дали ще подкрепят бъдещият кабинет. От "Изправи се БГ! Ние идваме" заявиха, че са обнадеждени от хода на събитията и изчакват да видят състава на правителството.

"Обнадеждени сме и вярвам, че господин Николов ще отговори и на гражданите и на президента да сформира, да предложи кабинет на промяната, както се изрази г-н Радев, ние ще преценим нашето поведение спрямо приоритетите", заяви лидерът на "Изправи се БГ! Ние идваме" Мая Манолова.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви от Бузлуджа, че с Пламен Николов са се запознали по време на преговорите с "Има такъв народ".

"Във вторник ще го поканим на общо събрание на парламентарната група на БСП и на нашите коалиционни партньори, и да получим гаранции, че за това, за което се договорихме по време на преговорите за политики ще бъде изпълнявано от следващия МС. Все по-вероятно ми се струва, че ще има следващ редовен кабинет – разбира се, не на всяка цена", подчерта Нинова.

Служебният премиер Стефан Янев на събора в Гела, заяви, че не познава евентуалния си наследник, но ако няма редовно правителство – ще има криза. 

"Ситуацията е нетипична и личността на кандидата за премиер е много важна, предвид факта, че електоралната подкрепа към момента за бъдещ кабинет не е достатъчно ясна, така че неговата личност е много важна", заяви той.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК